Optreden van het Posthoorn Kwartet in het Oude Stadhuis Hasselt

Op zaterdag 30 juni is er van 16.00 -17.00 uur een concert in het Oude Stadhuis voor inwoners Hasselt en wellicht ook voor toeristen!
Het Oude Stadhuis is een aantrekkelijk plek om een zomerconcertje te geven.

Het Posthoornkwartet is een jeugdig jazzkwartet bestaande uit:
– Rianne Voorberg – Sax/ Zang ( uit Hasselt!)
– Tom Veltien – Bas 
– Jim van de Klundert – Gitaar 
– Tijmen Posthoorn – Drums/ Piano

In januari 2016 is deze band ontstaan op het Deltion College in Zwolle. Na oorspronkelijk begonnen te zijn als stageband besloten zij verder te gaan met het spelen van jazzmuziek.  Ondertussen studeren zij allemaal aan verschillende conservatoria en maar maken nog steeds met veel plezier muziek samen! 

Ze hebben een groot repertoire bestaande uit sentimentele ballads, up-tempo swing en populaire standards. 

In maart 2017 wonnen zij de tiende editie van het Jazz-i Award in Lelystad:
Uit het juryrapport:De formatie van het Posthoorn Kwartet speelde dichtbij elkaar. Er werd echt samengewerkt. Dit maakte hun optreden heel dynamisch. De zang werd afgewisseld met saxofoon. De communicatie tussen drummer en bassist bestempelde de jury als ‘zeer goed’.

Het beloofd dan ook een swingende middag te worden 30 juni; met muziek van o.a Ellington en Davis.

De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

VOORAANKONDIGINGEN

 

Zaterdag 22 september  20.00 uur    Let op: gewijzigde datum!!   In de Molen Hasselt

Verkoop kaarten vanaf 1 augustus 10,- euro vrienden SCAB 15,- euro (nog) niet-vrienden

 
De opening van het SCAB seizoen vindt weer plaats in de Molen in Hasselt met een optreden van de cabaretière Nathalie Baartman.

Nathalie Baartman is een innemende verteller die haar publiek overtuigend meeneemt in haar leefwereld. Ze zingt liedjes in Twents dialect, waarbij ze zichzelf begeleidt op de accordeon. Het geeft haar cabaret een authentiek, soms nogal een kneuterig sfeertje.

Nathalie maakt zich zorgen om de wereld en steekt dat niet onder stoelen of banken. Ze denkt hardop en vindt oplossingen waar anderen niet op komen. Haar wereld is niet die van smartphones en pc’s. In haar wereld breien en lezen de mensen in de trein. Komen de koekjes uit een ouderwets gedeukt koekblik.. Ze komt naar Hasselt met haar nieuwe voorstelling ‘Breek’.

 

Dinsdag 25/9   10.00- 11.30  uur  bibliotheek Hasselt

Cursus literatuur:

Op ons verzoek geeft Jan Kristen een vervolg op de literatuurcursus van afgelopen seizoen. Deze wordt weer gegeven op de dinsdagochtenden in de bibliotheek Hasselt van 10.00 tot 11.30 uur. Kosten zijn 5,- euro per ochtend of 20,- voor de serie van vijf ochtenden.

De start is op dinsdag 25 september; het onderwerp is dan de gedichten van M. Vasalis. (‘ Ik droomde dat ik langzaam leefde’ ).

M. Vasalis is het pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans. In 1940 debuteerde zij met de bundel ‘Parken en woestijnen’. Haar werk is veelvuldig bekroond, onder meer met de Constantijn Huygensprijs in 1974 en de P.C. Hooft-prijs in 1982.