Hanzestad Hasselt

Expositie Tabe Kooistra

Het TIP Hasselt presenteert met trots de tweede expositie van dit seizoen.

Na de expositie “125 jaar Hasselt Fanfare” welke goed bezocht werd, is het nu Tabe Kooistra uit Hasselt die van 9 juli 2022 tot eind september 2022 zijn schilderijen  exposeert in het Oude Stadhuis van Hasselt.

Stadhuis en expositie zijn gratis te bezoeken. Alle dagen behalve op zondag open van 10 tot 16 uur.

Tabe Kooistra is geboren in 1953 te Leeuwarden.
Na de middelbare school heeft hij het Cibap in Zwolle en de docentenopleiding Ubbo Emmius in Leeuwarden gevolgd.
Sinds zijn afstuderen is hij docent Beeldend kunst geweest op verschillende scholen in Zwolle en Harderwijk. Inmiddels woont hij al meer dan dertig jaar in Hasselt.
Op het Cibap heeft hij zijn eerste abstracte werk gemaakt. Dit was bepalend voor zijn beeldend werk. Uitgangspunt voor het werk is zijn fascinatie voor plattegronden, topografische beelden. Deze topografische beelden vertaald hij naar vormen en kleuren.
Als ondergrond gebruikt hij MDF of Multiplex. Na een aantal lagen tekent hij met een pasta de vormen op de ondergrond. Later schildert hij de plattegronden met olie verf.

Inmiddels heeft hij een ander thema gekozen als uitgangspunt namelijk “songteksten” die hij vertaald in vormen en kleuren. Naast deze schilderijen staan er ook zitelementen gemaakt van multiplex. De ontwerpen zijn geïnspireerd op zit objecten uit de Afrikaanse cultuur.

Website :https://tabekooistra.nl/ email : tabekooistra53@hotmail.com

 

Datum 07-09-2022 - 30-09-2022
Tijd 00:00
Plaats
Kosten

Wat is er te doen in Hasselt?