Hanzestad Hasselt

Hanze Concert 2023

Hanzeconcert Grote-of Sint Stephanuskerk in Hasselt

In 2023 wordt een jaar lang het 800 jaar Hanze-verbond gevierd in alle Hanzesteden in Nederland Ook in Hasselt (ov) wordt dit met diverse evenementen gevierd Op zaterdagavond 23 september geven in de Grote-of Stephanuskerk in Hasselt de bekende pianist Jan Vayne en organist Harm Hoeve een groot concert.

Medewerkenden zijn: Jan Vayne (pianist Harm Hoeve (organist en dirigent) Adriaan Stoet (violist) Ellen Vos (zang) Bente van der Steeg (viool en zang) bekend van The Voice Kids) Christelijk Mannenkoor Stereo het 140 leden grote koor olv Harm Hoeve.

De Zwolse pianist Jan Vayne behoeft geen verdere introductie. Hij staat al jaren bekend om zijn fabelachtige improvisaties. Of het nu om een klassiek repertoire gaat of om populaire hedendaagse muziek, hij weet als geen ander de muziek op een bijzondere manier te verweven. Het is een belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. Hij treedt zowel solo op als ook met Harm Hoeve en Adriaan Stoet. De laatste is de viooldocent van Bente van der Steeg uit Genemuiden. Ook zangeres Ellen Vos treedt deze avond op. Het Chr. Mannenkoor Stereo olv Harm Hoeve is bekend van vele tv optredens en zal samen met de andere musici deze avond een bijzondere bijdrage leveren

Het belooft een bijzonder concert met een zeer gevarieerd programma te worden.

Zowel de burgemeester van Zwartewaterland, Eddie Bilder als de Commissaris van de Koning Andries Heidema zullen het Hanzeconcert in Hasselt bijwonen.

Voorverkoop van kaarten bij het TIP!

 

Hanze Concert 2023

Datum 23-09-2023
Tijd 20:00
Plaats Grote Kerk Hasselt
Kosten Vanaf € 12,50

Wat is er te doen in Hasselt?