Hanzestad Hasselt

Open Bedrijvendag Hasselt

Op zaterdag 30 september zetten de Hasselter bedrijven voor de eerste keer hun deuren open voor het grote publiek. Het event vindt plaats op bedrijventerrein Zwarte Water, waar de meeste bedrijven gevestigd zijn. Het publiek is welkom om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen bij bedrijven waar ze anders nooit komen. Het doel is nader kennis te maken tussen bedrijven en inwoners van Hasselt of geïnteresseerden buiten de stad.

Deze eerste Open Bedrijvendag Hasselt wordt georganiseerd door de Bedrijvenkring Hasselt (BKH).

Voorzitter Herman Knol: "Zo’n 10 jaar geleden is de modernisering van bedrijventerrein Zwarte Water afgerond. Sindsdien is er veel gebeurd. Er zijn bedrijven bijgekomen, verplaatst, gegroeid, vernieuwd of zelfs vertrokken. We vonden het hoog tijd om deze ontwikkelingen te delen met de inwoners. Bedrijven en inwoners hebben elkaar nodig en kunnen veel voor elkaar betekenen. Die verbinding is belangrijk."

Ongeveer 30 bedrijven doen mee met de Open Bedrijvendag. Iedereen kan komen kijken hoe het er bij de deelnemende bedrijven achter de schermen aan toegaat. Hoe ziet de productie of dienstverlening eruit? Hoe werken ze daar? Welke beroepen, banen en stageplekken komen er voor? De bedrijven zijn heel divers. Van productie, handel, bouw/infra, ambacht, transport tot dienstverlening. Alles komt aan bod. De deelnemende bedrijven zijn op 30 september van veraf herkenbaar aan de opvallende Open Bedrijvendag beachflag.

Volgens Herman Knol wordt het een gezellig uitje voor jong en oud. “Iedereen kan dus bij de bedrijven rondkijken en een praatje maken. Daarnaast hebben we de bedrijven gevraagd iets leuks te organiseren, bijvoorbeeld een rondleiding, demonstratie, prijsvraag of iets anders. Zo heeft elk bedrijf wel iets verrassends te bieden.”

De Open Bedrijvendag Hasselt wordt op 30 september om 10.00 uur bij Scania officieel geopend door Burgemeester Eddy Bilder en duurt tot 16.00 uur. Begin september brengt de Bedrijvenkring Hasselt via de media en haar website meer informatie naar buiten . Ook wordt er een huis-aan-huis een flyer bezorgd met een overzichtskaart van de deelnemende bedrijven.

Bron: Hasselt Actueel

Voor meer informatie: https://www.bedrijvenkringhasselt.nl/obd/

 

Datum 30-09-2023 - 30-09-2023
Tijd 10:00
Plaats
Kosten

Wat is er te doen in Hasselt?