Hanzestad Hasselt

Winterconcert

in de Grote -of Stephanuskerk in Hasselt

mmv Jan Vayne piano/orgel

Harm Hoeve orgel/ piano

Adriaan Stoet viool

Op zaterdagavond 30 november 2024 is de Grote-of Stephanuskerk in Hasselt het decor van een sfeervol concert.

Pianist Jan Vayne, organist Harm Hoeve en violist Adriaan Stoet zullen een bijzonder gevarieerd programma brengen die avond.
Bekende (licht-)klassieke en modernere muziekstukken zullen de revue passeren op het orgel, de vleugel en de viool.
Alle drie de artiesten zijn beslist geen onbekenden en zij weten als geen ander hoe ze het publiek kunnen boeien met hun virtuoze spel.
Tijdens het grote Hanzeconcert in 2023 hebben deze musici het publiek al laten genieten van hun optreden en op deze avond zullen ze dat op nog wat meer uitgebreide manier laten zien. Van

Een mooier begin van het winterseizoen is niet denkbaar.

Harm Hoeve is een musicus, componist en dirigent. Hij werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.

Pianovirtuoos Jan Vayne behoeft nauwelijks nog introductie. Jan Vayne is een nationaal en internationaal bekend artiest.

Jan creëert concerten die onmogelijk lijken. Waar eeuwen, genres en muziekstromingen dwars door elkaar lopen en toch passen. Hij combineert barok met rock-n-roll , mengt jazz met folk of improviseert jouw favoriete ballad dwars door een sonate van Bach.
Jan Vayne laat de muziek uit zijn vingers stromen en daagt jou als luisteraar graag uit om de richting te bepalen. Zo ontstaat iedere keer een compleet unieke en onvergetelijke ervaring.
Jan Vayne zal deze avond ook het fraaie Rudolf Knol orgel van de Grote Kerk bespelen

Adriaan Stoet is een Nederlands violist.

Stoet volgde zijn eerste vioollessen vanaf 11 jaar. Nadat hij een talentvol violist bleek te zijn, vertrok hij naar het conservatorium alwaar hij studeerde bij Philipp Hirshhorn. Bij hem studeerde hij in 1993 af. Hij volgde diverse masterclasses bij violisten als Viktor Liberman, György Pauk en Ruggiero Ricci.

Hij nam diverse albums op, waaronder een cd met violiste Emmy Verhey. Later speelde hij met Verhey en Herman Krebbers. Hij concerteerde met zangeres Inessa Galante en saxofonist Henk van Twillert in Engeland en Letland, en trad op in het Concertgebouw. Hij won door zijn imitatie van André Rieu de Play Back Show op televisie. In maart 2008 nam Stoet met Van Schie de cd Die Geigen, ja die Geigen! op.

Verder deed Adriaan Stoet met de pianist Jan Vayne een succesvolle theatertour en nog steeds treden beide artiesten regelmatig op.

Informatie mbt het Winterconcert

Datum : zaterdag 30 november 2024

Aanvang: 20.00 uur

Toegangsprijs € 15,- in de voorverkoop

's Avonds aan de kerk € 17,50

Kinderen tot 12 jaar € 10--

Ticketverkoop: https://jan-vayne-concerten.weticket.io/winterconcert-hasselt

 

Datum 30-11-2024 - 30-11-2024
Tijd 00:00
Plaats
Kosten

Wat is er te doen in Hasselt?

Euifeest 2024

Meer informatie zie https www.oranjevereniging-hasselt.nl euifeest De toren van Hasselt is te beklimmen tussen 20 00...

Open Monumentendag 2024

Meer informatie volgt. De toren van Hasselt is te beklimmen tussen 14 00 - 16...

Winterconcert

in de Grote -of Stephanuskerk in Hasselt mmv Jan Vayne piano orgel Harm Hoeve orgel...