Hanzestad Hasselt

Welkom op de website van het Toeristisch Informatiepunt (TIP) Hasselt.

Met het lezen van deze site willen wij u als het ware uitnodigen een bezoek  te brengen aan onze stad. Hasselt heeft u zoveel te bieden dat we gerust kunnen zeggen dat een bezoek aan onze karakteristieke Hanzestad meer dan de moeite waard is.

Wist u dat ………
Hasselt een van de oudste bedevaartsplaatsen van Nederland is en onderdeel uitmaakt van de pelgrimsroutes van Noord-Nederland naar Santiago de Compostella in Spanje? En dat de kern van Hasselt is aangewezen als beschermd stadsgezicht? Met ruim 70 rijksmonumenten, een fraaie grachtengordel, prachtige kerken, een mogelijkheid tot torenbeklimming, bezichtiging van de korenmolen De Zwaluw, historische kalkovens met een informatiecentrum en het Van Stolkspark, een bijzondere Arboretum-Heempark met veel verschillende bomen en struiken.

En laten we niet vergeten ook de Stenendijk te noemen, een zeer oude gemetselde waterkering, uit een tijd dat hoog water vanuit de Zuiderzee een bedreiging vormde voor onze stad. Zo is er in Hanzestad Hasselt veel te ontdekken en te doen. Deze site licht alvast een tipje van de sluier voor u op, maar het rijke verleden ontdekt u natuurlijk gewoon onderweg, liefst te voet of op de fiets.

Wij raden u aan om uw bezoek aan Hasselt te beginnen in het Oude Stadhuis. De centrale plek op de Markt, waar u welkom bent. Hier treft u een enthousiaste en deskundige TIP-medewerker aan, die u van de benodigde informatie kan voorzien. Het team staat vanaf 1 april tot 1 oktober 2019 weer voor u klaar!
(maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur).

De ‘Tippers’ helpen u graag op weg door hun eigen stad!

 

Wat is er te doen in Hasselt?

Hooi & Hooiers in de IJsseldelta

Expositie over de hooicultuur in de IJsseldelta. Dit betreft de zomertentoonstelling van De Veldschuur, die...

Exposite "Still going on"

Still going on. Met deze titel exposeert Eppo Schmidt 1945 uit Hasselt dit jaar van...