Hanzestad Hasselt

Fietsen  Rondje Zwartewaterland

De omgeving van Hasselt kunt u heel goed met de fiets verkennen. Je zou het best een uniek fietsgebied mogen noemen, gelet op de vele vrij liggende fietspaden en de rustige polderwegen.

Rondje Zwarte Water is een 25 km lange route in de gemeente Zwartewaterland. De route voert door de kernen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis (tussen de 2 laatste plaatsen gaat u met de pont over het Zwarte Water) en over kronkelige dijken met een weids uitzicht over het landschap. Het is daarmee een afwisselende route met veel bezienswaardigheden.

Meer fietsroutes zijn zelf samen te stellen aan de hand van de fietskaart IJsseldelta, die u bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) kunt kopen. U kunt daarbij gebruik maken van  gemarkeerde fietsroutes.

Bij het TIP zijn ook verkrijgbaar:
- de fietskaart Noordwest Overijssel
- de fietskaart Rondje Salland
- de fietskaart Rondje Zwolle

Hasselt ligt aan de 450 km lange LF9 NAP-route. De fietsroute, die loopt van Nieuweschans (Groningen) naar Breda, volgt een tracé met een bijzonder thema:het Normaal Amsterdams Peil. Zij volgt globaal de kustlijn die zou ontstaan als alle dijken en duinen wegvallen.

 

 

Wat is er te doen in Hasselt?